تحولات لبنان و فلسطین

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از مصرف ۲۲ میلیون متر مکعب آب در صنایع معدنی استان خبر داد.

مصرف ۲۲ میلیون مترمکعب آب در صنایع معدنی خراسان رضوی

راضیه علیرضایی در گفت‌وگو با قدس گفت: در پنج سال اخیر شاهد افزایش چند برابری سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف صنایع استان بوده‌ایم، اما در سال جاری به دلیل تغییر شرایط اقتصادی شاهد اتفاقاتی هستیم.

وی ادامه داد: در حوزه قطعه‌سازی و خودرو با توجه به تأمین ارز قطعه‌سازان و تغییر چند مرحله‌ ای تأمین ارز آن‌ها، شاهد کاهش ۴۰ درصدی بوده‌ایم و در حوزه فرش ماشینی به دلیل تأمین مواد اولیه و وابستگی به واردات، شاهد کاهش ۱۵ درصدی بوده‌ایم. اما بر اثر افزایش قیمت ارز شاهد افزایش تولید و صادرات برخی از واحدهای صنعتی بوده‌ایم که در حوزه سیمان شاهد افزایش ۴۰ درصدی صادرات بوده‌ایم و اقلامی که صادراتی هستند شاهد افزایش بوده که این افزایش مساوی با ظرفیت بیشتر، تولید و اشتغال است.

رئیس سازمان صمت استان ادامه داد: در سال ۹۳ تیپ اصلی صنایع استان، صنایع غذایی، خودرو، قطعات و الکترونیک بوده است و در آن زمان صنایع بزرگی در استان نداشتیم و مواد معدنی استان بر روی جاده حمل و به خارج از استان و کشور می‌رفت. بر اساس برنامه اقتصاد مقاومتی حرکت به سمت صنایع معدنی را آغاز کردیم و امروزه شاهد راه اندازی واحدهای بزرگ صنایع معدنی در مناطق مختلف استان هستیم و راه اندازی این واحدهای صنعتی موجب افزایش اشتغال و صادرات شده است.

علیرضایی در خصوص وضعیت صنایع فعال و اشتغال صنعتی استان هم گفت: ۷۳ درصد صنایع استان فعال، ۲۰ درصد فصلی و ۷ درصد نیز تعطیل هستند. اشتغال یک تابعی از توسعه صنعتی است، اما مزیت دیگری که دارد از جمله مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری است که در کشورهای صنعتی بیشتر از کشور ماست و در وضعیت موجود باید از فشار بیشتر به واحدهای موجود و فعال حمایت و در تأمین مواد اولیه و کمک به تکمیل واحدهای صنعتی نیمه تمام و نیز برای ورود نقدینگی به تولید تلاش ویژه‌ای کنیم.

علیرضایی در خصوص مصرف آب در صنایع معدنی استان گفت: در فرایند مصرف آب در صنایع معدنی، ۹۰ درصد آب مصرفی در صنایع فولاد و بخش نورد استفاده می‌شود و تنها ۱۰ درصد در کارهای معدنی مصرف می‌شود و بر اساس مطالعات دقیقی که انجام شده است، ظرفیت آب مصرفی صنایع معدنی استان ۲۲ میلیون متر مکعب به طور سالیانه است و این در حالیست که آب مصرفی در دشت خواف ۱۲۶ میلیون متر مکعب است.

علیرضایی تصریح کرد: بر اساس اسناد بالادستی در سال ۶۳، دشت خواف ممنوعه اعلام شده است که این ممنوعیت با هدف بهره‌برداری از ذخایر معدنی در منطقه و ایجاد اشتغال پایدار بوده است و آب مصرفی در این صنایع برای ۱۴ هزار نفر شغل ۳۰ سال دوام تأمین می‌کند و برای تمامی کارخانه‌ها و عملیات‌های معدنی پیوست‌های محیط زیست آن‌ها گرفته شده و سهمیه آب این صنایع در وزارت نیرو مصوب شده است.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.